barcelona

Barcelona is een Spaanse kuststad. Het heeft een geschiedenis die ver terug gaat. Tegenwoordig staat Barcelona bekend om de vreedzame onafhankelijkheidsstrijd die het als provincie Catalonië voert tegen de Spaanse regering. Behalve dat is het ook gewoon een prachtige stad. Zo is Barcelona de stad van de Sagrada Familia, een kathedraal van Antoni Gaudi dat nog steeds niet is voltooid. Tegenwoordig is het vooral een symbool van de stad geworden.

Barcelona Airport naar centrum Barcelona

Barcelona heeft ook een eigen vliegveld. Op slechts 10 kilometer van het centrum vandaan ligt de op 1 na grootste luchthaven van Spanje; Barcelona Airport. Het groeit de laatste jaren evenredig mee met de groei van het toerisme. Het gaat dan ook erg goed. De mogelijkheden van openbaar vervoer vanaf vliegveld Barcelona naar het centrum zijn erg goed. Er is een trein die 4,20 euro kost, en welke 4x per uur rijdt. Stap uit op Passeig de Garcia en je staat in hartje Barcelona. Vanaf Barcelona Airport kun je ook prima bus 46 nemen, deze gaat naar Plaza de Espana en kost 2,20 euro. De reistijd is slechts een half uurtje, ook met de bus. Moet je in de buurt van Plaza Catalunya zijn, neem dan de Aerobus BCN voor 5,90. Ten slotte is er ook metro lijn 9S die je kunt gebruiken.

Metro in Barcelona

Eenmaal in de stad kun je gebruik maken van het goede metronetwerk. Met de metro vanaf het vliegveld naar het centrum van de stad is echter niet aan te raden, dan zul je 2x moeten overstappen. In de stad zelf kun je genieten van het vele dat Barcelona te bieden heeft. Een retourtje Amsterdam Barcelona Airport of Eindhoven Barcelona Airport kan, natuurlijk afhankelijk van het seizoen en hoe lang je van tevoren boekt, voor zo’n €40. Dan heb je echter wel een beetje geluk, een meer gemiddelde prijs is €110 – €140. Tel daar de bustickets of treintickets bij op en je hebt voor €150 sowieso een goed retourtje te pakken. Veel plezier in Barcelona!

Comments are disabled.