guatape

Als je op vakantie gaat naar Colombia dan moet je eigenlijk wel langs Medellin. Veel mensen vinden dit na Cartagena het hoogtepunt van de reis door Colombia. Bij Medellin in de buurt ligt een stadje waar de meeste mensen nog nooit van hebben gehoord, Guatape. Het is een kleurrijk stadje en wordt vaak als uitstapje gedaan vanuit Medellin. Als je een klein beetje de tijd hebt in Colombia dan is dit zeker wel de moeite waard!

Kleurrijk dorp

De stad is heel kleurrijk, er staat een grote rots die vergelijkbaar is met Gibraltar waardoor je vanuit daar een prachtig uitzicht over de stad hebt. De rots heet la Piedra de Terra oftewel ‘rots’. Het land eromheen is erg plat en ineens staat daar die rots. De rots is 200 meter hoog en er zijn trappen in gemaakt waardoor je hem gewoon zelf kunt beklimmen! Na 750 treden sta je op de top en kun je genieten van een prachtig uitzicht (en een dorstlessend drankje!). Je zult wel kaartjes moeten kopen voor de rots maar dit is omgerekend 3,20 (prijzen 2023), hier laat je la Piedra de Terra zeker niet links voor liggen!

La Piedra de Terra

Die rots trok in het begin natuurlijk wel de toeristen naar Guatape. Toch hebben de inwoners van Guatape erg hun best gedaan om meer unieke dingen te maken. Zo is er een leuke straat met omgekeerde parapluutjes, in andere straten op de wereld is dit intussen gekopieerd. Het is la Plazoleta. Ook staat er een gigantisch blauw schaap. Waar het voor is weet ik niet precies maar voor een unieke instagram-story zorgt het zeker wel!

Vanuit Guatape naar de rots

Vanuit het dorp Guatape moet je wel een goede 10 minuten rijden naar la Piedra de Terra. Hiervoor kun je Uber gebruiken of gewoon een taxi aanhouden. Onderweg kom je langs een ander dorp met de naam el Peñol; ze hebben een soort vete met de inwoners van Guatape. In 1961 ging het zo ver dat de inwoners van Guatape hun eigen naam op de rots wilden schilderen, de ‘el Penolers’ kwamen erachter en stopten de actie na de G en de U. Deze letters zijn grappig genoeg nog steeds te zien!

Comments are disabled.