De mooiste stranden van Valencia

Gek op zon, zee en strand? Lucky you! Valencia is namelijk perfect te combineren met een paar dagen strand. Het grootste gedeelte van het jaar is het namelijk goed toeven aan het strand van Valencia. Maar ook in de winter, als de temperaturen minder warm zijn maar nog steeds aangenaam genoeg, is het strand heerlijk om uit te waaien. Hieronder vind je je meer over de vier leukste stranden van Valencia en hoe je deze stranden het makkelijkst kunt bereiken. Ook interessant: de top 10 bezienswaardigheden van Valencia!

PLAYA LAS ARENAS

Één van de twee stadsstranden van Valencia is Playa Las Arenas. Het brede strand ligt ten noorden van de haven en is vooral in de zomermaanden erg populair bij zowel toeristen als locals. Het fijne zand en de geleidelijk dieper wordende zee maken het strand erg aangenaam. Later op de dag verplaatsen veel strandgangers zich naar de aangrenzende boulevard waar je veel restaurants en bars vindt. Aan de boulevard ligt ook Las Arenas, één van de mooiste en meest luxueuze hotels van Spanje en Valencia.

PLAYA LA MALVARROSA

Playa La Malvarrosa ligt in het verlengde van Playa Las Arenas en mag zich het tweede stadsstrand van Valencia noemen. Ook dit strand is net zo breed, beschikt over fijn zand en een geleidelijk dieper wordende zee. Ben je tijdens een stranddag graag actief? Dan is Playa La Malvarrosa een goede aanrader. Op het strand liggen namelijk meerdere volleybalvelden waar je gratis gebruik van kunt maken.

PLAYA PATACONA

Minder bekend onder de toeristen, maar geliefder onder de locals is Playa Patacona. Dit strand ligt ten noorden van Playa La Malvarrosa en hoort officieel bij het dorp Alboraya, dat aan Valencia grenst. Wat het strand van Playa Patacona zo geliefd maakt? Het strand is aanzienlijk rustiger vergeleken met de twee bovengenoemde stranden. Daarnaast vind je hier ook het populaire La Más Bonita, één van de weinige hippe hotspots die je aan het strand van Valencia vindt.

Hoe kom ik op het strand?

De drie bovengenoemde stranden zijn eenvoudig met de metro te bereiken. Neem vanuit het centrum lijn 5 of 7 naar Marítim-Serrería en stap bij deze halte uit. Neem vervolgens lijn 8 en stap uit bij Neptu/Marina Real Joan Carlos. Ook lijn 6 is mogelijk. Stap dan uit bij Grau-Canyamelar, Dr. Llunch of La Marina. Wil je naar Playa Patacona? Stap dan uit bij La Marina. Vanaf hier is het nog ongeveer 10 minuten lopen. Let op, lijn 6 maakt een rondje, waardoor je, als je weer terug wilt, bij de metrohaltes Eugenia Vines of Les Arenas moet opstappen.

Met de fiets naar het strand

Met de fiets naar het strand van Valencia is erg makkelijk, je bent vanuit het centrum ongeveer een half uur onderweg. De route? Fiets door het Turia park richting Ciudad de las Artes y las Ciencias. Na de stad van de kunst en wetenschap fiets je links het park uit. Je bent nu op een grote rotonde en spot het winkelcentrum Agua. Sla vervolgens, links van het winkelcentrum, Calle de Menorca in. Houd links van de weg aan zodat je op het fietspad fietst. Fiets alsmaar rechtdoor tot je op een groot kruispunt bent. Sla hier linksaf Avenida del Port in. Ook hier vind je aan de linkerkant een fietspad. Fiets rechtdoor, sla bij de haven linksaf en fiets vervolgens langs de haven. Op het eind spot je aan je linkerhand de boulevard. Vanaf hier bereik je als eerste Playa Las Arenas, vervolgens Playa La Malvarrosa en tenslotte Playa Patacona.

Ben je met de auto in Valencia? Parkeer dan je auto bij Playa La Malvarrosa. Hier zijn voldoende parkeerplekken. Houd er wel rekening mee dat het in de zomermaanden erg druk kan zijn, waardoor het vinden van een parkeerplek soms lastig kan zijn.

PLAYA EL SALER

In het natuurgebied Albufera, op circa 15 kilometer ten zuiden van Valencia, vind je, verscholen achter de duinen, een mooi en ongerept strand. In de weekenden is Playa El Saler dan ook een favoriete plek van de Valenciaan. Is het geen strandweer, dan zijn ze hier aan het picknicken of maken ze een strandwandeling.

Bereikbaarheid El Saler

Het strand van El Saler is met de auto goed te bereiken door de CV-500 richting El Saler te volgen. Ook met het openbaar vervoer is een bezoek aan Playa El Saler mogelijk. Neem dan lijnbus 190 van busmaatschappij Herca naar eindbestemming ‘El Perelló’. Deze gele bus vertrekt onder andere vanaf Gran Vía de les Germanies (vlakbij Estación del Norte) en Camino de las Moreras (bij Oceanogràfic). Stap in El Saler uit.

Wil je met de fiets naar El Saler? Ook dat kan! Fiets vanuit het centrum het Turia park in en fiets vervolgens naar Ciudad de las Artes y las Ciencias. Steek bij Oceanogràfic de weg over en volg vervolgens het fietspad richting het natuurgebied Albufera. Vanaf Pinedo fiets je lekker over de boulevard en door de duinen richting Playa El Saler. Je bent ongeveer een uur onderweg.

Comments are disabled.