Op reis met een camper

Nu vliegen steeds meer een smet heeft gekregen, willen velen op reis met een camper. Hoewel het lekker is om in een paar uur aan de andere kant van de wereld te zijn, is heeft het reizen met een camper een veel romantischer gevoel. Je kunt een camper huren of een camper kopen, maar waar het om gaat is dat het heerlijk is om je reis echt van A tot Z mee te maken; de laag schijnende zon, bergen, rotsen, dieren en mooie uitgebreide oppervlaktes. Je reis begint op het moment dat je in je camper stapt en ervaart de volledige ervaring die je je hele leven lang nog kunt herinneren. En dat is waar het om gaat toch? Avonturen beleven.

Hoe kun je zo goed mogelijk genieten van je reis?

We beginnen uiteraard voordat de reis begint. Het is belangrijk om eerst goed te plannen waar je heen zou willen gaan. Neem je je gekochte camper mee of ga je een camper huren? Dit soort vragen helpen je de kosten te drukken. Door de inflatie is de benzineprijs al hoger dan het normaal zou moeten zijn dus daarom wil je natuurlijk niet door allerlei wegen rijden waar je niet om gevraagd hebt. En eerlijk: hoe lang hoeft de voorbereiding op dit moment nog te duren sinds we Google Maps, Waze en TomTom kennen? Het is een kwestie van een kwartiertje werk om te checken waar en hoe de route loopt. Let bij de route op eventuele tolwegen waarvoor je extra kosten moet maken. Hierbij kun je altijd ook de ANWB raadplegen.

Denk aan je veiligheid

Hoe kun je er voor zorgen dat je veilig op reis gaat met je camper? Het begint met je eigen bed, oftewel: slaap voldoende voordat je vertrekt. Veel ongelukken gebeuren doordat mensen geen goede reactievermogen hebben of nog erger: ze vallen in slaap achter het stuur. En dan kun je denken: ‘Ach dat zal mij niet overkomen’, maar vermoeidheid is heel gevaarlijk in het verkeer. Als je lange uren in de camper zit met je familie of je gezin, dan kun je bijvoorbeeld langs de route even stoppen om een dutje te doen, iets te eten of even een wandelingetje te maken zodat je weer fris door kunt rijden. Mocht je van jezelf weten dat je lange reizen niet aankunt door gezondheidsproblemen of ouderdom, plan dan een extra stopmoment in bij een hotel of appartement.

Bereid je goed voor op calamiteiten

Een gewaarschuwd mens telt voor twee! Het lijkt misschien wat overdreven, maar het is essentieel om er vanuit te gaan dat er altijd iets fout kan gaan. Natuurlijk moet je je heerlijke vakantiepret niet laten drukken door doemdenken, maar wees realistisch en voorbereid. Zorg er dus voor dat je je olie checkt, een telefoon bij je hebt die je in het buitenland kunt gebruiken, je reserveband nog in orde is en dat je altijd gereedschap hebt om je camper verder op de weg te helpen.

 

Dus wil je je kosten drukken? Veilig op reis gaan en je goed voorbereiden op calamiteiten? Dan is het verstandig om de bovengenoemde tips toe te passen. Ga het volledige avontuur aan, maar gebruik bij iedere reis je gezonde verstand zodat jij nooit met vervelende verassingen te maken krijgt.

Comments are disabled.