Het is voor mensen met het Syndroom van Raynaud lastig voor te stellen, genieten van winterse temperaturen. Het enige waaraan gedacht wordt is: hoe overleef ik deze dag in de buitenlucht zonder pijnlijke en blauwe vingers en tenen. Het kunnen dan lange maanden zijn. Maar ook voor andere mensen kan het een flinke opgave zijn om zich in de wintermaanden buiten te begeven. Maar er zijn gelukkig oplossingen voor. Zo kan je je handen heerlijk warm houden, en voorkomen dat de koude temperaturen een kans krijgen, door handschoenen met verwarming. Wat en hoe het precies werkt, lees je hieronder

Krachtige USB-oplaadbare accu’s

De handschoenen met verwarming worden geleverd met krachtige USB-oplaadbare accu’s. Deze kunnen eenvoudig opgeladen worden, dat proces duurt (afhankelijk van het type) ongeveer 3 tot 4 uur. Als je de accu’s aansluit op de handschoenen met verwarming heb je de mogelijkheid om ze in te stellen in verschillende warmtestanden. Bevind je je in een koud gebied? Dan kan je de maximale warmtestand aanzetten, dat komt ongeveer overeen met 65-68 graden. Maar wil je enkel voorkomen dat je handen niet bevriezen, dan volstaat de laagste stand ook, dat staat gelijk aan zo’n 45 graden. Na het gebruik kan je de accu’s loskoppelen en weer opladen, voor een volgend uitje.

Verschillende soorten

Op het internet zijn verschillende soorten handschoenen met verwarming, dunne, dikke, wanten, Dual Heating, enzovoorts. Op het internet lees je in verschillende reviews dat de warmste handschoenen de handschoenen zijn met 3M Thinsulate en Dual Heating. De 3M Thinsulate is een soort isolatiemateriaal, dat zorgt ervoor dat de warmte niet uit de handschoenen kan. Hierdoor wordt het warmte effect versterkt. De Dual Heating is een unieke techniek die de gehele handschoen verwarmd. Dat betekent: van pols tot aan vingertoppen en de gehele rug van de hand tot aan de vingertoppen. Dit is dus een goede keuze voor de echte koukleumen onder ons.

Verwarmingsduur

Maar hoe lang kan je nou verwarmen met deze handschoenen? Dat is echt afhankelijk van het type dat je kiest. Hoe warmer de handschoenen kunnen worden, hoe korter ze meegaan. Want het kost simpelweg meer energie. Op de website Comfort-Producten.nl bieden ze allerlei soorten handschoenen met verwarming aan. Daarnaast bieden zij ook de mogelijkheid voor een krachtigere accu-pack. De handschoenen met Dual Heating verbruiken enorm veel energie, daarom leveren zij hierbij de meest krachtige accu’s dat mogelijk is én het moet ook nog comfortabel blijven. De gemiddelde verwarmingsduur van de handschoenen is tussen de 1,5 en 8 uur. Waarbij de Dual Heating modellen de grootste stroomvreters zijn, maar wel de handen het beste warm houden. Dit model is ook uitgerust met 3M Thinsulate, waardoor je ook op een lager niveau kan verwarmen, omdat de warmte sowieso goed wordt vastgehouden. Als de warmte eenmaal in de handschoenen zit, gaat het er bijna niet meer uit door het isolatiemateriaal.

Comments are disabled.