Stacaravan

Voor veel Nederlanders is de vakantie tijdens de zomer of de kerstvakantie hét moment om even te ontstressen en genieten. Daar leef je een heel jaar naar toe en die reis moet dus perfect zijn. Want het laatste wat je wil is dat je er tijdens je vakantie achterkomt, dat je dingen beter anders had kunnen aanpakken. We gebruiken graag de ervaring van onze reis experts om te zorgen dat jij met een vliegende start je vakantie tegemoet ziet.

Multi-stop tickets

Wist je dat het mogelijk is dat je 1 ticket hebt waarmee je flexibel door Europa kan reizen? Dit kan enorm handig zijn als je in verschillende stacaravans op diverse locaties wilt verblijven. Kijk altijd goed naar twee zaken, de prijs en de kosten en mogelijkheden van aanpassingen. De prijs spreekt uiteraard voor zich, maar flexibiliteit en eventuele kosten bij aanpassingen wordt nogal eens vergeten. Tijdens een Europatrip wil je wellicht wel de flexibiliteit behouden om ergens langer te blijven. Je wilt van te voren weten wat de mogelijkheden zijn. Vaak is hier een optie voor, zoals op skyscanner: https://help.skyscanner.net/hc/nl/articles/201151512-Hoe-vind-ik-vluchten-naar-meerdere-bestemmingen-

Stacaravans / chalet klaarmaken voor het seizoen

Met dank aan Lacet Stacaravans & Chalets voor deze tips. Als je een eigen stacaravan of chalet hebt, is het belangrijk dat je deze klaarmaakt voor het seizoen. Uiteraard afhankelijk waar je stacaravan staat. Het weer in Spanje is heel anders dan in Noorwegen. Een aantal tips zijn:

  • Controleer de naden (vooral de kitnaden) of deze nog goed sluitend zijn en door de weerselementen niet vergaan zijn. Zowel ijskou als hitte en zon kunnen kitnaden aantasten, maar ook de tijd heeft een impact op kitnaden.
  • Ventilatie is ook erg belangrijk, omdat er anders vocht kan blijven hangen in de chalet. 
  • Gastoestellen moeten jaarlijks gecontroleerd worden door een erkende installateur. Vanwege het risico en resultaat van gaslekkages is het belangrijk dit niet zelf te doen.
  • Loop ook de dakgoten goed na. Vaak staan stacaravans in de natuur, dit betekent ook dat bladeren, takjes en dat soort zaken in de dakgoten kunnen komen die de dakgoten of regenpijpen doen laten verstoppen. Als het water niet weg kan, kan het zo zijn dat het water naar binnentrekt.
  • Als het gaat vriezen als u weg bent, zorg dan dat het water uit de waterleidingen weg is, anders kan het water bevriezen. Bevroren water zet uit, waardoor pijpen kunnen scheuren.

Glamping

Als een stacaravan niet al een upgrade is van slapen in een tent, vouwwagen of traditionele caravan. Glamping met een stacaravan is de volgende fase. Glamping is een samenvoeging van “glamorous” en “camping” en betekent simpelweg nóg meer luxe. Een écht tweede huis weg van huis. Wil je een combinatie van het thuisgevoel en vakantiegevoel, zoek dan naar glamping stacaravan opties.

Comments are disabled.