Tips om je vliegangst te overwinnen voor je volgende vliegvakantie

Vliegangst is een veel voorkomend probleem. Dit is niet gek aangezien het natuurlijk ook heel spannend is om zo hoog in de lucht te zweven. Echter is vliegangst vaak nergens voor nodig. Een kans op een vliegtuigongeluk is namelijk veel kleiner dan de kans op een auto-ongeluk. Desalniettemin belemmert vliegangst veel mensen om op vakantie te gaan. Daarom hebben we in deze blog een aantal tips op een rijtje gezet die je kunnen helpen met het overwinnen van je vliegangst. 

1. Zorg voor afleiding

De simpelste manier om je niet bezig te houden met je vliegangst is door jezelf af te leiden. Als je met andere dingen bezig bent, heb je immers geen tijd meer om je zorgen te maken. Neem bijvoorbeeld een boek of tijdschrift mee, download een film of luister naar je favoriete muziek. Mocht je dit na een tijdje beu zijn, dan kan je ook altijd nog proberen te slapen. Op deze manier zal de tijd voorbij vliegen en ben je voordat je het weet op je bestemming!

2. Doe relaxerende oefeningen

Wanneer je merkt dat je in paniek raakt wanneer je in het vliegtuig zit, dan kan het helpen om relaxerende oefeningen te doen. Op het internet zijn hier verschillende voorbeelden van te vinden en ook zijn er apps die hier specifiek op gericht zijn. Zorg dat je de oefeningen thuis een aantal keer doorgenomen hebt, zodat je weet wat voor je werkt, maar ook zodat je weet of je er eventueel iets voor mee moet nemen. Daarnaast kan het ook helpen om om de zoveel tijd een rondje te gaan wandelen in het vliegtuig. Dit zorgt ervoor dat je niet het idee hebt vast te zitten in de kleine stoel. 

3. Volg hypnotherapie

Wanneer je het idee hebt alle oefeningen al geprobeerd te hebben en dat afleiding tijdens het vliegen niet voldoende is, dan kan hypnotherapie een oplossing bieden voor het overwinnen van je vliegangst. Met hypnotherapie ga je eerst achterhalen waar jouw angst voor vliegen vandaan komt en wat de reden is voor dit onderliggende gevoel. Wanneer dit is vastgesteld ga je door middel van hypnose oefeningen dit onderliggende gevoel doorbreken en veranderen. Je vliegangst overwinnen onder hypnose kan om deze reden op lange termijn een oplossing bieden, ten opzichte van de hierboven genoemde tips die vaak alleen op korte termijn werken.

Comments are disabled.