Hilversum, de stad met een rijke historie


Wanneer je aan een buitenlander vraagt om een aantal steden in Nederland te noemen, hoor je eigenlijk vaak alleen maar onze grote steden, zoals: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Natuurlijk weten wij als Nederlanders wel beter. Toch is er een stad die niet vaak genoemd wordt bij de vraag: ‘noem de leukste vakantie steden van Nederland’. Die stad is Hilversum en dat staat voor mij buiten kijf. De grote vraag is natuurlijk, wat maakt Hilversum dan zo een fantastische stad? Dat weet je na het lezen van deze blog.

Een rijke media historie

Hilversum is een stad met een enorm rijke historie. Van de ouden seintoestellen fabriek tot aan de oude studio’s in deze rijke media stad. De stad ademt ons medialandschap en dat is gewoon heel erg tof. Overal waar je kijkt zie je deze rijke historie terug. Een bezoekje aan de oude seintoestellen fabriek is trouwens wel echt een aanrader.

Genoeg te doen

Hilversum is de media hoofdstad van Nederland en daardoor is er genoeg te doen in en rondom de stad. Vandaag de dag worden er tal van televisieprogramma’s opgenomen in Hilversum Mediapark. Dit mediapark ligt op loopafstand van het hartje van Hilversum. In Hilversum mediapark kun je een bezoekje brengen aan één van de vele programma’s die er worden opgenomen, een rondleiding doen door de studio’s (een heus kijkje achter de schermen) en natuurlijk Beeld en Geluid bezoeken. Er is genoeg te doen en ademt de gezelligheid van een heus pretpark, maar gelukkig zonder de ellendig lange wachttijden.

Prachtige natuur

Wanneer je het centrum van Hilversum verlaat sta je binnen luttele seconde middenin de prachtige Nederlandse poldernatuur. Een perfecte plek om te wandelen, fietsen of lekker te touren. Zo waan je jezelf helemaal niet meer in de randstad van Hilversum.

Combineer het met Amsterdam

Hilversum ligt zowat tegen Amsterdam aan en is de laatste plek waar je nog wat natuur en rust om je heen vindt. Wanneer je besluit om naar Hilversum te gaan, kun je dit bezoek prima combineren met een bezoek aan Amsterdam.

Prachtige hotels

Daarnaast heeft Hilversum een aantal prachtige hotels. Dit Hotel in hilversum zit bijvoorbeeld een prachtig monumentaal pand. Zeker een bezoekje waard wat mij betreft.

Uncategorized

Hilversumhotel

Comments are disabled.