Eindeloze pistekilometers


Ook in het land van wijn, stokbrood en croissants kun je heerlijk skiën. Tijdens je wintersport in Frankrijk kun je genieten van vele aantallen pistekilometers. Liefhebbers van lange dagtochten zitten in Frankrijk helemaal goed. Typerend zijn de grote en uitgestrekte  skigebieden in Frankrijk. De bergtoppen zijn zo hoog waardoor je je over de sneeuwzekerheid geen zorgen hoeft te maken. In de Franse Alpen liggen skigebieden die tot de grootse van de wereld horen. Een wintersport in Frankrijk biedt heel veel wintersportmogelijkheden. Apres Ski is een Frans woord. En nog een voordeel, een wintersport is Frankrijk is vaak net iets goedkoper dan ergens in de Alpen. De sfeervolle chalets liggen vaak dicht bij de piste, ideaal!

Wintersport in het voorjaar

In het voorjaar is het rustiger op de piste maar nog steeds gezellig druk. Voor de lift hoef je dan ook niet zo lang te wachten. Bij skiën in het voorjaar is er genoeg ruimte op de piste en ‘s avonds nog steeds veel gezelligheid in de apres-ski barretjes. In maart of april heb je ook al meer zonzekerheid. Op de berg is de temperatuur wat aangenamer waardoor je lekker kunt lunchen buiten op de piste of terras. Wintersport buiten het hoogseizoen bespaart een hoop geld.  Horecagelegenheden stunten vaak ook met mooie prijzen. Dat is dus lekker en goedkoop eten en drinken op de piste!

Geniet van de prachtige natuur

Niet alleen in de zomer is Frankrijk prachtig.  Als er in de winter een dik pak sneeuw ligt en alles kleurt stralend wit dan krijgt het land een heel andere dimensie. Met een laagje sneeuw in de straatjes van de bergdorpjes lijkt alles heel sprookjesachtig. De staten worden gevuld door droge, frisse berglucht en de geur van dennenbomen. Je waant je helemaal in wonderland. ‘s Avonds als de lichtjes aangaan is het er een gezellige boel. Je kunt er terecht voor een gezellig drankje na het skiën in een knusse, sfeervolle en warme bar.

Uncategorized

FrankrijkPistewintersport

Comments are disabled.